Zokni útmutató: Hogyan találjuk meg a legjobbat?

Készült ekkor

Zokni útmutató: Hogyan találjuk meg a legjobbat?

A hideg láb az egyik legrosszabb dolog horgászat közben. Miután valakinek a lába kihűlt, szinte lehetetlen újra felmelegíteni. A másik gond a kinti magas hőmérséklet, amikor a gázló vagy a gumicsizmába bele "rohad" az ember lába. A kényelmetlenséget azonban kényelemre cserélheti, ha hideg és meleg időjárásra is alkalmas zoknival rendelkezik.

Melyek a legjobb szálak és fonalak melyek a tökéletes zokni készítéséhez elengedhetetlenek?
Sokféle szál és fonal alapanyag létezik, de a merinói gyapjú zokni a legtöbb célra a legjobb. A merinói gyapjú ugyanis „hőmérséklet-intelligens”. Ez azt jelenti, hogy a gyapjú melegben menedzseli a bőr nedvességét, hidegben pedig a fagyos hideget. Az új-zélandi merinói gyapjú a világ legfinomabb gyapjúja. Biztosítja a kifogástalan kényelmet különböző tevékenység és időjárási körülmények között.

Mi a megfelelő méret a zokni választásban?
Fontos, hogy ne vásároljon túl kicsi zoknit - különösen gázlóban vagy gumicsizmában való horgászathoz. Nem számít, ha nyáron szorosan illeszkedik-e egy zokni a lábához. De a hideg hónapokban nagyon fontos, hogy ne legyen túl szűk a zokni, hanem kényelmesen illeszkedjen és mozgás közben megtámasszon. Ügyeljen arra, hogy a zokni ne legyen túl nagy se,  nem jó ha elmozdul a lábán, amikor mozog, mert ez növelheti a hólyagok kialakulásának kockázatát.
Valójában jobb egy számmal nagyobb zoknit venni, mint egy számmal kicsit. Egy kicsit nagyobb zokni több helyet biztosít a lábujjaknak a gázlóban/cipőben, ahogy így a láb körül is több levegő marad – és ez a levegő hozzájárul a láb melegen tartásához, ugyanis a levegő kifogástalan hőszigetelő.
Ha a zoknit túrázásra vagy más hasonló tevékenységre használjuk, akkor érdemes szorosan illeszkedő zoknit használni, mert erőltetett mozgás közben a vérkeringés alapvetően véd a kihűlés ellen. Ugyanakkor ha túl szoros, az pedig a vérkeringést gátolja.
 
Mi a különbség a túra- és horgász zokni között?
Nem minden vastag gyapjú zoknit nem lehet horgász zokninak nevezni. Bár minden túra zokni jó megoldásnak tűnhet elsőre, de alapvetően nagy különbségek vannak a gyártási technológiákat illetően. A különböző vastagságú fonalak összetétele és a bonyolult kötési technológia okán ma már nagyon fejlett rendszerekről beszélünk. A jó túra zokni jellemző tulajdonsága általában a szűk szabása a maximális kapcsolódás miatt. A külső oldalon szinte mindig szintetikus szálak találhatók, amelyek rugalmasságot biztosítanak – különösen az ív és a boka környékén. A varrási öltések és kapcsolatok laposak, hogy kevésbé zavarjanak. Ezenkívül a rugalmasság elősegíti a lábfej formájának követését. A túra zoknik esetében "párnák" vannak a talp alatt – különösen a sarok és a lábujjak mellett –, így vastagabbnak is érződik. Jobb ütéscsillapítást biztosít és kíméli a lábat, ami különösen fontos, ha nehéz hátizsákkal túrázunk. A Reboot a mi ajánlatunk egy jó komplett túra zoknira, amely használható hosszú sétákhoz vagy egyszerű mindennapi zokniként a hideg hónapokban. ITT találja őket


A horgász zokni viszont elsősorban melegítésre szolgál. Éppen ezért ez a megfelelő választás a hideg hónapokban való használatra, állónak tekinthető tevékenységhez. A zoknit úgynevezett hurkos felépítés módján kell készíteni a maximális melegítés érdekében, ami azt jelenti, hogy a zokni belsejében sok gyapjúhurok található. Nagyobb mennyiségű szűk hurok jobb melegítő hatást biztosít – az egyik oldalról a nagyobb mennyiségű, dúsabb gyapjúnak, a másik oldalról pedig a sok kis légzsebnek köszönhetően, ami segít megtartani a meleg levegőt. Szinte mindig száraz és meleg lábat garantál a merinó bélés.  
Két különböző vastag zokni modell található a választékunkban – Wooly és BootWarmer. A BootWarmer egy klasszikus hosszú, vastag zokni, de természetesen a legfinomabb merinó gyapjúból készül – és nagyjából mindenre használható. A Wooly-t kifejezetten gázló nadrágokban való használatra tervezték. A Woolly egy kicsit rövidebb, mint a BootWarmer. 
Hány párra van szükségem?
Ez elsősorban attól függ, hogy mire akarod használni a zoknit. Ha csak egy napos kirándulásokra, akkor egy pár is elég. De ha több napra, akkor minimum két párral érdemes rendelkezni és azt cserélni. 
Vastag zokni és bélés kombinációja esetén szükség lehet betétekre.
 
Használhatom ugyanazt a zoknit egész évben?
Igen, ha a zokni a legjobb merinó gyapjúból készül, akkor ez kivitelezhető. A bélés és egy vastag zokni rendkívül kényelmes lehet a legtöbb esetben, de pl. nagyon felmelegedhet egy gázló csizmában nyáron. Erre a célra kívánatos valami vékonyabbat beszerezni, mely jó tartást és kényelmet biztosít anélkül, hogy túl meleg lenne.
Rövidebb utakra vagy mindennapi használatra, ahol nem a legmagasabb az aktivitási szint, a vékony változat jó választás. Minimális felmelegedést biztosít, és segítik az izzadság gyors elvezetését a lábról – még nyári melegben is.
 
Zokni választékunkat ITT találja


Miért válassza a Geoff Anderson merinó zokniját?
A zokni mindig is érdekes volt számunkra. A kiváló gyártók nagy száma azonban távol tartott minket. Egészen mostanáig.
Sok éves fejlesztőmunka után megtaláltuk a választ: három funkcionális fejlesztést tettünk hozzá, amelyek még a legjobb zokniktól is jelentősen eltérnek. 
 

  1. A merinó gyapjú jól ismert kényelmet, és tartósságot biztosít.
  2. Tapasztalatokat, elkötelezett kutatást, fejlesztéseket összegezve és a világ legfejlettebb "kötési technológiáját" integrálva a rendszerünkbe, megalkottuk a tökéletes zokni családot. 
  3. Elasztikus alátámasztást/kompressziót alkalmazunk, amelyet stratégiailag a legfontosabb pontokon elhelyezve  alkalmazunk – ESS™ néven. Az ESS™ biztosítja a kompressziót, amely elősegíti a jobb keringést és tartást. 

 


Hagyomány és kézművesség
Minden egyes általunk gyártott zokni mögött több mint 117 éves tapasztalat, kivitelezés és történelem áll. Ez biztosítja, hogy zoknijaink tartósak és kényelmesek legyenek.
Technológiánknak köszönhetően az erős és nyers merinói gyapjú fonalat „párnává” finomítják, mely megerősít, rugalmasságot ad. Szerintünk a valaha volt legjobb zokni. 

 

ESS™ Rugalmas Támogató Rendszer
A rugalmas támasztórendszer a zokni összes funkcióját erősíti. Az ESS™ biztosítja a megfelelő illeszkedést, tartást, rögzítve a zoknit a lábfejhez és a lábszárhoz.
A szoros és pontos illeszkedés elengedhetetlen a súrlódás és az elmozdulás csökkentéséhez. 
 

 

  1. A nyújtható mandzsetta biztosítja, hogy a zokni a helyén maradjon
  2. A maximális „hurokpárnázás” magas kényelmet és tökéletes mikroklímát biztosít
  3. Az Y-Heel kialakítás a sarok körül rögzíti a zoknit
  4. A Comfort Zone™ párna és a megerősített kritikus zónák extra tartósságot biztosítanak
  5. Rugalmas öv a lábív felett
  6. Varrásmentes záródás a lábujjak körül

 
Miért Merino?
A merinói gyapjú természetes és egészséges választás – különösen, ha közvetlenül a bőrön viseli.
A merinói gyapjú "intelligens" mivoltának eredménye a zokni kis tömege, erőssége és légáteresztő képessége.
A merinói gyapjú természetes tulajdonságai védenek a baktériumok kialakulása ellen, és szagmentesek maradnak.
A rendkívül finom gyapjúszálak nem okoznak irritációt vagy viszketést.
 
Amit garantálunk:

  • Kivételesen tartós
  • 100%-ban természetes merinó gyapjú Új-Zélandról
  • Puha és kényelmes
  • Minimális súly
  • Szagálló
  • Hőmérséklet és páratartalom szabályozás
  • Kiegyensúlyozott mikroklíma biztosítása

Nincsenek hozzászólás(ok)
Írja meg észrevételeit