Ismertető a környezetbarát és allergén-mentes termékeinkről

Vízhatlan termékeink két különböző technológia mentén készülnek:
1. Hidrofil technológia (molekuláris)
2. Hidrofób technológia (porózus)

 

1. A hidrofil technológiával készült termékekre jellemző:

 

A. Ultra vékony
B. Nyúlékony
C. Nagyon magas szinten lélegző
D. Újrahasznosítható
E. Nem toxikus
F. Biológiailag lebomló

 

A. A piacon fellelhető legvékonyabb mindösszesen 5 micron vastagság (összehasonlításképpen az emberi haj 50 micron vastagságú)

 

B. Nyújtható, egészen 300%-ig. Természetesnek hat, de tényszerűen ez egy nem mindennapi teljesítmény. Meghatározó mértékben terjeszti ki a membrán élettartamát.

 

C. Különböző módon mérhető a lélegző képessége egy anyagnak. Mi az "emberi bőr modell"-t választottuk. Ezen a sztenderden a legjobb elérhető lélegző képesség szintjét képviseli az anyagunk. (Hochenstein Intézet)

 

D, E, F. A saját fejlesztésű membránunk nem toxikus és újrahasznosítható. Ez úttörő eredmény, ugyanis a membránok jellemző vonása, hogy az emberi egészségre tartalmazhatnak ártalmas összetevőket.

 

A felületre felvitt befejező réteg nálunk a Bionic® nevet kapta, mely PFC mentes (Nem tartalmaz PFOA-t, PTFE-t, más néven Teflont)

Ez nem egy előírás az EU-ban, de számunkra magától értetődő döntés, kérdés nélkül.

 

A Technológiánk a bluesign® és az Oeko-Tex® certfifikációk általál díjazott lett, mely egy újabb garancia és előny a te számodra és a környezet számára egyaránt.

 

A Hydrofil / ECO technológia a legmagasabb értékrendbe sorolt dzsekijeink kiváltsága, mint a Tsuba, Wakasazhi, vagy a Xanado.

 

2) Hidrofób technológia

A legjellemzőbb technológia a kollekciónkat tekintve. Alapja, hogy a vízcseppet taszítja, de a vízgőzt átengedi (ezáltal vízálló, de lélegző egy anyag). A mi verziónk különbözik jellemzően a többitől, ugyanis esetünkben egy folyékony membrán anyag van egybeolvasztva egy külső réteggel, például újrahasznosítható poliészterrel. A fúziós eljárásban ez egy anyaggá válik.

 

Ez az végterméket nagyon strapabíróvá teszi, legyen szó hordásról, szakadási ellenállásról, vagy csak több évi folyamatos szolgálatról.

Ez a technológia újrahasznosítható anyagokat használ és preferál a legtöbb termékünk esetében.

Geoff Tudni kell, hogy ez a technológia használ PU-t (poliuretánt), mely önmagában nem ártalmas, ellenben a gyártási eljárás lehet káros a környezetre. Mi kényesen ügyelünk arra, hogy csak olyan gyártótól vásároljunk, akiknek a teljes gyártási eljárása transzparens, ellenőrizhető, és a rendelkezik a környezetvédelmi szervezetek certifikációival.

 

A héj anyag tekintetében mi "C6 Eco® Bionic® eljárás"-t alkalmazunk, mely PFOA mentes. Semmilyen jogi kötelezmény nincs arra vonatkozóan, hogy ezt a nem toxikus eljárást alkalmazzuk, de 2009 óta csak ehhez ragaszkodunk saját döntés alapján.

 

A fent részletezett eljárást a WS5, Raptor5 dzsekik és Zoon nadrágok esetében alkalmazzuk.

 

Mindegy mely Geoff Anderson ruhát vásárlod:

  • A további kiegészítők (gombok, zip-zárok, egyéb szerelvények) a ruhákon Eco-tex certifikációval rendelkeznek és mentesek minden mérgező anyagtól és ismert allergéntől.
  • Az anyagok a gyermek és baba ruhák során használt elemzések mentén kapták az Eco-tex certifikációkat
  • Kifejezett törekvéseink közé tartozik, hogy beszállítóink, gyártási folyamataink során társ szervezeteink Dániából, Skandináviából származzanak. Egyes esetekben előfordul, hogy EU-n belül gyártunk egyes termékeket és alkalmazunk EU-n belüli beszállítókat.
  • Minden tekintetben elsődleges a számunkra, hogy a fejlesztésekben kollaboráns cégek ugyanazzal a mentalitással rendelkezzenek, mint azt mi tesszük, így hosszú éves mély ismereteken alapuló együttműködések eredményei találhatóak meg minden Geoff Anderson ruhadarabon.